Abby

Abby is onze wervelwind, maar wel de liefste die je ooit meegemaakt hebt. Ze is aanhankelijk, vrolijk en altijd blij. Gevoelig en soms vindt ze het lastig om haar enthousiasme te temperen. Dat zagen we al als puppy en zijn daar goed mee aan de slag gegaan. Tot ineens de corona-maatregelen ingingen en er nagenoeg geen mensen meer op bezoek kwamen. We werken met haar gewoon door en we merken dat ze er steeds beter in wordt naarmate ze ouder wordt.

Abby speelt heel graag met Tymo voetbal in huis. Eigenlijk mocht dat dus niet, maar hond en kind beleven er zoveel plezier aan dat we besloten hebben er maar niet echt meer iets van te zeggen. Abby speelt ook heel graag met haar moeder en andere honden die we bij wandelingen tegenkomen. Ze is een superleuke combinatie met haar zusje Naila, waar we gelukkig af en toe mee kunnen afspreken. We zijn heel benieuwd hoe Abby het vindt als er straks (februari 2021) pupjes van Ivy zijn om mee te spelen.

Miranda is met Abby naar puppycursus gegaan bij Danielle Stoutjesdijk van Dogs4Joy in Pijnacker. Heel bijzonder aan die cursus was dat ze dat haar broertje Maxy en zusje Naila ook meededen. De pupjes pakten het heel snel op en voor Miranda als fokster was het heel mooi om te zien hoe snel de kleintjes zich aan hun nieuwe baasjes hechtten.

Na de puppycursus heeft Miranda met Abby nog twee cursussen bij Dogs4Joy gevolgd. Als de corona-maatregelen straks weer versoepelen gaat Miranda zich met Abby oriënteren op een hondensport waar zij beiden plezier aan kunnen beleven.

Abby is nog niet getest op Patella Luxatie, dit zal naar verwachting voor de zomer van 2021 gebeuren. Bij een onofficiële test door de fysiotherapeut werd niets afwijkend geconstateerd dus we hopen ook bij Abby op een goed resultaat.

Abby heeft al wel een profiel bij Embark, dat kun je terugvinden bij Embark (click logo)

embark logo

Hierdoor weten we dat Abby vrij is van alle rasspecifieke genetische aandoeningen waar Embark op test, waaronder CMO en de ziekte van Krabbé.