Pup Info

Kleine Faydo op onderzoek in het gras (G-nestje 2015)

Een Sound of Canna’s pup – hoe gaat dat eigenlijk?

We vertellen graag hoe wij te werk gaan bij het vinden van geschikte potentiële baasjes als we een nestje pups verwachten.

Kennismaken en wachtlijst

Als je interesse hebt in een van onze pups, dan kun je via de mail een bericht aan ons sturen. Hierin vertel je meer over jezelf zodat we een beeld krijgen en je vertelt dat je graag een afspraak wilt maken voor een kennismakingsgesprek. Na ontvangst van de mail nemen we via de e-mail of telefonisch contact op. 

Als deze telefonische kennismaking voor beide partijen positief verloopt, nodigen we je uit voor een persoonlijke kennismaking. We vinden het leuk om te praten over waarom de keuze op een Cairntje is gevallen, welke plannen er zijn in de toekomst voor cursussen of hondensport en hoe het leven met een Cairntje eruit zal gaan zien. We vinden het leuk om te vertellen over onszelf, onze honden en wat wij belangrijk vinden voor onze pups. En natuurlijk is er alle ruimte om vragen aan ons te stellen.

Als beide partijen een goed gevoel over elkaar hebben, dan kan diegene als belangstellende op de wachtlijst worden geplaatst. Het is belangrijk om te beseffen dat alle contacten met ons over onze pups vrijblijvend zijn. Dit houdt in dat er pas een koopovereenkomst tot stand komt op het moment dat de koopovereenkomst door beide partijen ondertekend is en we de betaling per bank hebben ontvangen.

We houden alle belangstellenden die op de wachtlijst staan op de hoogte van een naderende loopsheid. Na de dekking is het een spannende vier weken wachten tot het moment van de echo. Als die positief is, dan is het aftellen tot de geboorte. De dracht van een hond duurt gemiddeld 61-63 dagen.

Als de pups geboren worden

Als de pups geboren worden dan benaderen we iedereen op de wachtlijst persoonlijk. Degenen die nog steeds graag een pupje zouden willen, worden uitgenodigd om bij de pups te komen kijken zodra ze ongeveer drie weken oud zijn.  De bezoekjes aan ons en onze pups zijn altijd vrijblijvend.

Als er minder pups geboren worden dan dat we mensen op de wachtlijst hebben, dan overleggen we of je wilt wachten op een volgend nestje of dat je liever met een andere fokker in contact wil komen. We kijken graag of we je daarmee kunnen helpen.

In de tussenliggende periode plaatsen we foto’s op onze Facebook pagina, die door iedereen te zien zijn. Vanaf de vierde week is er elk weekend mogelijkheid voor de belangstellenden om met de pups te komen knuffelen. 

Socialisatie van de pups – heel belangrijk!

Een goede socialisatie is heel belangrijk! Door een goede socialisatie leert de pup om te gaan met nieuwe uitdagingen en prikkels. Een belangrijk deel van de socialisatie moet gedaan worden in de periode dat de pup acht tot twaalf weken oud is. Het nieuwe baasje begint daarmee zodra de pup in in huis komt. Als fokker kunnen wij ook een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een pup tot een evenwichtige, ondernemende en onbevangen volwassen Cairn. Dat doen we door de pups allerlei prikkels aan te bieden, passend bij de leeftijd en het ontwikkelingsmoment. We maken daarbij gebruik van propriosepsis zoals gebruikt door Sam Turner en de protocollen van The Puppy Culture. We laten ze kennismaken met verschillende objecten en obstakels. Daarbij zorgen we voor bijvoorbeeld verschillende kleuren, geuren en materialen. Hierdoor leren de hersenen van de pups nieuwe prikkels te verwerken. Dit stelt ze in hun latere leven in staat om beter om te gaan met nieuwe, onbekende dingen. In deze eerste acht-negen weken leggen wij een goede basis, daarna is het aan de nieuwe baasjes om verder te gaan met het proces van opvoeden en socialisatie.

De puppy-ren voorzien van speelgoed en verschillende ondergronden – Welterusten!

Medisch: titeren, inenten en controle op PSS (levershunt)

Op de leeftijd van ongeveer zes-zeven weken bezoeken we de dierenarts voor een algemene gezondheidscontrole en worden onze pups getiterd. Van hun moeder krijgen pups antistoffen tegen allerlei ziektes mee. Bij een titerbepaling kijken we hoeveel van deze antistoffen er nog zijn tegen Parvo, HCC (leverziekte) en Distemper (Hondenziekte). Afhankelijk van de uitslag beslissen we of een pup een vaccinatie nodig heeft of wanneer er opnieuw een titerbepaling gedaan moet worden. Op deze manier zorgen we dat elke pup op maat wordt gevaccineerd. De ervaring leert dat als een pup op het juiste moment gevaccineerd wordt, dat de bescherming veel langer aanhoudt dan de gegarandeerde drie jaar door de fabrikant. Het is belangrijk om drie weken na elke gegeven vaccinatie een titerbepaling te doen, om te controleren of de vaccinatie is aangeslagen.

Op de leeftijd van zeven weken worden de pups op levershunt (PSS) getest bij de Universiteit van Utrecht. De pups krijgen als bewijs een kopie van de uitslagen van de levershunt-test mee zodra ze naar hun nieuwe huis gaan.

Zit er een pup voor je bij?

Pas na het uitvoeren van de levershunt-test maken we in overleg de keuze welke pup wij bij welke baasjes vinden passen. Zodra we een keuze gemaakt hebben, gaan we in overleg met de belangstellende om te vertellen welke pup wij bij diegene bedacht hebben. Je bent niet verplicht die pup ook daadwerkelijk te kopen, ook nu is alles nog steeds vrijblijvend voor beide partijen.

Als de belangstellenden tevreden zijn met het pupje dat wij hebben uitgekozen, dan is het ondertekenen van het koopcontract de volgende stap. Op dat moment is er pas sprake van een koopovereenkomst. In het contract worden een aantal afspraken vastgelegd, zoals bijvoorbeeld het moment van ophalen. Het koopcontract sturen we altijd van tevoren op, zodat er genoeg tijd is om het document rustig door te lezen. Meestal vertrekken onze pups tussen de acht en negen weken naar hun nieuwe baasjes, afhankelijk van de ontwikkeling van de pup en natuurlijk ook de agenda van de nieuwe baasjes.

Eindelijk! Ophaal-dag!

Als de dag is aangebroken dat de pup naar zijn of haar nieuwe baasjes gaat, nemen we alle stukken nog eens goed door. We zorgen dat de chipregistratie aangepast wordt zodat de chip op naam van de nieuwe eigenaren kan worden geregistreerd. Uiteraard krijgt het pupje alle papieren mee, inclusief het Europees Paspoort met daarin bewijs van titerbepaling en/of vaccinatie. De stamboom en het DNA-profiel van de pup worden afgegeven door de Raad van Beheer (www.houdenvanhonden.nl). Het kan zijn dat we deze nog niet ontvangen hebben als het tijd is voor de pup om te verhuizen.  In dat geval spreken we af of we deze papieren na ontvangst zullen opsturen of langs komen brengen.

Onze pups krijgen een leuk puppypakket mee met allerlei leuke en handige zaken, zoals bijvoorbeeld voldoende KVV voor de eerste 3-4 weken, iets leuks om mee te spelen en wat lekkers om te gebruiken bij het trainen of om op te kauwen.

Saga – mooi donker meisje (G-nestje 2015)

Belangrijk om te weten

Het komt in de tekst hierboven al naar voren: het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat alle contacten met ons over onze pups vrijblijvend zijn. Tot op het moment van ondertekenen van het koopcontract is er geen sprake van een koop of reservering, alles blijft vrijblijvend. Pas na ondertekening van dit contract is er juridisch sprake van een koopovereenkomst. Op deze manier bieden wij onszelf en de belangstellenden de mogelijkheid om elkaar goed te leren kennen en te beslissen of er aan beide kanten vertrouwen is.

Contact

Heb je een vraag of wil je graag bij ons op de wachtlijst? Stuur ons een mailtje of bericht via Facebook over jezelf en geef aan dat je graag een afspraak wilt voor een kennismakingsgesprek. Bellen kan natuurlijk ook. Onze gegevens zijn:

Jochem en Miranda Knoops
Zoetermeer (Zuid-Holland)

Telefoonnummer: 079 – 7370098
E-mail: soundofcanna@gmail.com