Daisy

Al een aantal jaar kriebelt het bij mij: ik wil zo graag een brindle Cairn. Ik houd van die stoute donkere koppies. Begin oktober 2023 zag ik op Facebook een nestje pups in Duitsland voorbij komen. Een hoofdje trok mijn aandacht, liefde op het eerste gezicht? Een brindle pupje, geen idee of het reutje of een teefje was. Ik laat de foto aan Jochem zien en gooi een balletje op. Bij contact met de fokker bleek dat er nog pups beschikbaar waren. Een weekje later gingen we samen kennismaken en we waren op slag verliefd. Wat een leuke pups, al sprong die ene er voor mij echt uit. Super aardige mensen en jarenlange ervaring in de fokkerij. Een paar weekjes later ging ik nog een keer kijken, om samen met de fokker een keuze te maken uit de drie brindle teefjes in het nest. Het hart won, het meisje waar ik op slag verliefd op werd, zij moest het worden. Op 4 januari, onze trouwdag hebben we haar opgehaald: onze Daisy!

Lief, nog klein, stout, ondeugend, ondernemend, aanhankelijk, slim en gewoon een Cairntje zoals ze horen te zijn – dat is onze Daisy.

Miranda gaat met Daisy naar puppycursus bij Danielle Stoutjesdijk vanĀ Dogs 4 Joy in Pijnacker. Daar werken we aan een goede band en een goede opvoeding en nadere socialisatie van Daisy. Ze vindt de toestellen en balanskussens ontzettend interessant en soms ook wel een beetje lastig. Ook oefenen we het negeren van vreemde voorwerpen en obstakels. Cairns willen graag alles weten en bekijken, de kunst is om te beseffen dat je er wel aan kunt snuffelen of tegen kunt blaffen, maar dat dat helemaal niet nodig is.

Daisy houdt van actie en van voertjes en oefeningen zoals de Jippie-Joepie en Between zijn dan ook haar favoriet!

Als alles goed mag gaan, dan hopen we in de toekomst ook met Daisy een nestje te fokken, maar dat is nog lang niet zo ver. Eerst gaan we Daisy helpen om mentaal en fysiek evenwichtig op te groeien en we hopen nog vele jaren van haar te mogen genieten!