Ivy

Ivy is een enthousiaste, energieke en soms pittige dame. Zij is de eerste zelfgefokte Cairn die we gehouden hebben en daardoor extra bijzonder. Haar grootste hobby is graven: op muizenjacht! In een van de wandelgebieden waar wij vaak komen was afgelopen jaar een muizenplaag, daar heeft ze haar hart kunnen ophalen tijdens de wandelingen!

Onze dochter Sarah traint graag met Ivy. Het is echt aandoenlijk, dat kleine hondje met gespitste oortjes vol aandacht voor een meisje van acht. Ivy is erg gemotiveerd door eten, waardoor het leuk trainen is met haar.

Ivy heeft op 10 mei 2018 voor het eerst pups gekregen. Het waren er vier, keurig twee reutjes en twee teefjes. Na ons uitstapje naar Zweden werden op 3 oktober 2019 weer vier pups geboren en ook dit keer netjes verdeeld: twee reutjes en twee teefjes. Een van deze teefjes, Abby, is bij ons gebleven en zij heeft haar eigen pagina.

Zodra de corona-maatregelen dit weer toelaten gaan we een agility cursus proberen te vinden voor kinderen zodat Sarah dit met Ivy kan gaan leren. Miranda hoopt met Ivy dan obedience te gaan doen.

Ivy is getest op Patella Luxatie en zij is daarvan vrij bevonden. Door de DNA test bij Embark weten we ook dat Ivy geen drager is van de genen die onder andere geassocieerd worden met CMO en Ziekte van Krabbé. Haar profiel bij Embark te bekijken (click logo).

embark logo